Malmö – den perfekta platsen för Parabere Forum 2018!

5 november, 2017

Den 4-5 mars 2018 kommer den internationella konferensen Parabere Forum till Malmö. Parabere Forum är en mötesplats primärt för kvinnor som jobbar i frontlinjen för världens gastronomi. Här samlas Michelinkockar, producenter, forskare, bartenders och journalister. Årets tema är Edible Cities och kommer locka intressanta deltagare och talare från hela världen.

Att Parabere Forum kommer till Malmö är stort och något vi tillsammans jobbat för under flera års tid. Vi är Michelinkocken Titti Qvarnström, Event in Skåne, Malmö Stad, VisitSweden och jag själv. För mig har det varit otroligt givande och spännande att delta på Parabere Forum de senaste två åren, i italienska Bari och i spanska Barcelona. Dagar av nätverkande med kvinnor från världen över som arbetar med mat har varit otroligt utvecklande för mitt egna företagande.

Och Parabere Forum leder mer än det som sker under konferensens intensiva dagar. I somras tillbringande jag en månad i Alaska hos två Paraberekvinnor från Two Sisters Bakery. Resultatet? Pink Chili kommer att arrangera både Madamilen och Pure Food Camp i Alaska 2018. Dessutom har vi träffat ännufler grymt kvalificerade testpiloter från Parabere-nätverket som kan delta i vårt pilotprojekt Pure Food Camp.

När Parabere Forum kommer till Malmö i vår har Titti och jag fått uppdraget att ansvara för det gastronomiska innehållet. Vi kommer såklart inspireras av och lyfta in temat för konferensens. Med Edible Cities kommer vi utifrån Malmö Stads mat- och miljöpolicy och synliggöra och hylla regionens kvinnliga kockar, matproducenter och matpersonligheter. En kväll kommer vi locka med deltagarna på Madamilen genom Malmö, en smakvandring med tio stop som alla var och en på sitt unika sätt ger en minnesvärd upplevelse av matstaden Malmö.

För mig som länge verkat och jobbat för att sätta Skåne, och inte minst Malmö på den gastronomiska världskartan, är jag otroligt stolt och förväntansfull. Jag glädjer mig åt att få bjuda alla världens matkvinnor på en smak av den fantastiskt innovativa och mångkulturella matstaden Malmö!

Är du nyfiken på Parabere Forum – läs mer här!

You Might Also Like