Malmö – världens åttonde hetaste resmål

29 november, 2017

Med motiveringen ”Som hem för 180 nationaliteter och över 450 restauranger är Sveriges tredje största stad ett FN för mat. Matälskare lockas till Malmö för att smaka på det globala smörgåsbord som erbjuder allt från avancerad nordisk matlagningskonst till gatumaten framför andra: falafel” utser National Geographic Malmö till världens åttonde hetaste resmål.

För några veckor sen var jag talare på Öresund Business Forum. Jag inledde med att vi bor i en fantastisk matregion och att foodies från hela världen vallfärdar hit för att ta del av vårt fantastiska matutbud. Inte trodde jag att National Geographic skulle bekräfta min teori och utnämna just Malmö, min älskade hemstad, till världens åttonde hetaste resmål kort därefter. Och just hänvisa till maten som den primära reseanledningen till på köpet.

Det händer så otroligt mycket spännande på den malmöitiska matscenen just nu. Nya spännande restaurangkoncept slår upp dörrarna och evenemang som Madamilen och Matnatten lockar tusentals besökare. Tareq Taylor, Malmös mest folkkära matprofil, vinner Kockarnas Kamp och folk står i kö för att äta på hans restaurang Kockeriet. I mars kommer den kvinnliga stjärnkocken Dominique Crenn hit tillsammans med hundratals matkvinnor från hela världen när Malmö står värd för Parabere Forum. Småskaliga producenter med bas i Malmö som Surtanten, Nablus och Roots Kombucha utvecklar nya smaker och produkter med bas i traditionsenligt mathantverk.

Malmö bubblar och fermenterar. Denna utnämning är förhoppningsvis bara grädde på det malmöitiska matundermoset.

You Might Also Like