Pure Food Camp

Pink Chili har utvecklat konceptet Pure Food Camp i regi av Mittskåne utveckling tillsammans med Michelin-kocken Titti Qvarnström. Pure Food camp är ett unikt och nyskapande koncept som tar internationella foodies på en resa från jord till bord i den skånska myllan.

Pure Food Camp är resultatet av önskan att utveckla och paketera säljbara, kvalitetssäkrade matresor till matlandet Mittskåne. Med foodies som målgrupp genomförs Pure Food Camp tillsammans med lokala entreprenörer inom småskalig mat och livsmedelsproduktion, jord-och skogsbruk samt besöksnäringen. Gästerna får samla råvaror som bär, örter och svamp i skog och mark, skörda grönsaker, jaga änder, slakta höns och laga mat över öppen eld.

Genom att aktivt delta får deltagarna upptäcka nya tekniker i köket, prova gamla metoder och inspireras av såväl varandra som namnkunniga kockar.

Pure Food Camp-konceptet är applicerbart på världens olika matdestinationer utifrån deras respektive terroir och planer finns för Pure Food Camps i både Alaska och Australien.

Följ Pure Food Camp på Instagram
Följ Pure Food Camp på Facebook