Skånes matfestival

Skånes Matfestival är en unik satsning med fokus på innovation, interaktivitet, mångfald och kunskap. En levande mötesplats för branschen och ett matmecka för alla som är hungriga på skånska smaker! Charlotta Ranert är tillsammans med Anders Cederberg initiativtagare till Skånes Matfestival som arrangerades för första gången 2014 i Brösarp på Österlen i samarbete med Livsmedelsakademin.

Matfestivalen samlar stjärnkockar, forskare, innovatörer och stora livsmedelsföretag och lokala mathantverkare. Gemensamt för alla är viljan att hylla och lyfta den skånska maten, drycken och måltidsnäringen.

Med konceptet Kom hungrig och ett spännande program lockade festivalen tusentals besökare från start. Festivalens program omfattade kulinariska workshops där besökarna kunde laga vild mat med en stjärnkock, brygga sitt egna öl, göra urläckra sötsaker med en dessertmästare och fixa gröna smakexplosioner. Smakrika seminarier spred kunskap om framtidens utmaningar och mat och trender.

Skånes Matfestival är uppdelat i olika teman där små och stora aktörer samverkar och tillsammans visar upp en mångfald av produkter och erbjuder aktiviteter inom sitt kunskapsområde. Besökarna möter mathantverkare, företag, kockar, förädlare och andra människor som på ett eller annat sätt arbetar med mat och som vill dela med sig av sin kunskap och sin passion. På Skånes Matfestival finns det aktiviteter för alla – stora som små, nybörjare som foodies och alla som brinner för god mat.

Hemsida: skanesmatfestival.se
Facebook:/skanesmatfestival
Instagram:/skanesmatfestival
Hashtags: #skanesmatfestival #komhungrig

Förutom att vara initiativtagare var Charlotta Ranert matfestivalchef under festivalens första två år. Sedan 2017 är det Matfestivalen i Skåne ek. för som håller i festivalen och Livsmedelsakademin och Smaka på Skåne är fortsatt engagerade.