Charlotta Ranert
Grundare och CEO för Pink Chili

Charlotta har lång erfarenhet av konceptualisering och affärsutveckling inom mat, upplevelser och eventbranschen. 
Hon är en strategisk, kreativ affärsutvecklare inom gastronomi och kombinerar praktisk erfarenhet med kreativitet.

Den drivkraft som kännetecknar Charlotta är att föra samman människor, platser, kulturer, hantverk, berättelser, initiativ och företag. Genom att skapa, upptäcka, lära ut och inspirera varandra kan vår gemensamma syn på och kunskap om mat, dryck och måltidsupplevelser leda till framgång och utveckling.

Långt innan mat blev mode och kockar blev nutidens rockstjärnor har ​Charlotta arbetat med just detta. Hon rört sig vant och med stor erfarenhet mellan initiativ och satsningar som samlar människor som delar hennes passion. Förutom en mängd olika projekt, events, mässor, workshops regionala utvecklingsprojekt har Charlotta anlitats i uppdrag för branschledande företag och aktörer, både i Sverige och utomlands. Med en unik kombination av passion, kreativitet, kunskap och business know-how och levereras resultat.

Charlotta har en lång och gedigen bakgrund inom turismbranschen och upplevelseindustrin i Öresundsregionen. Som marknadschef för Visit Sweden i Köpenhamn och genom uppdrag för Nordiska Ministerrådets program Ny Nordisk Mat har hon erfarenhet av att kommunicera och konceptualisera nordisk mat ute i världen.

Charlotta är dessutom initiativtagare och konceptägare till flera framgångsrika satsningar. Med konceptet Madamilen har hon skapat en kulinarisk stadsvandring med tio stop och tio smaksensationer för matentusiaster och mataktörer. Som initiativtagare till Skånes Matfestival har hon satt Skåne på den kulinariska världskartan med en kunskapshöjande mötesplats för branschen och lockat matintresserade till Brösarp.

Hon är även ambassadör för kvinnligt företagande. Genom Pink Chili samlar Charlotta branschens bästa i kreativa projekt med ett helhetstänk som sträcker sig från jord till bord…och långt mycket längre än så.

Pink Chili Consulting Group AB
Charlotta Ranert Founder, CEO & Creative Director
+46 (0) 737 18 13 18
charlotta@pinkchili.se