The Food Club

Kockar, matkreatörer, producenter, matjournalister, projektledare och kvinnor från livsmedelsbranschen. The Food Club är nätverket för kvinnor i Skåne som på ett eller annat sätt jobbar professionellt med mat i alla dess former.

The Food Club grundades hösten 2015, då med namnet Supperclub, och från den första träffen har nätverket vuxit sig starkt. Ett kreativt möte mellan Sanna Ohlanders och Charlotta Ranert där viljan att skapa ett starkt nätverk för likasinnade inom branschen blev startskottet. Behovet fanns – det saknades en plattform och forum för kvinnor inom matbranschen för att nätverka, dela kunskap och inspirera varandra.
Med den utgångspunkten ett brinnande intresse för mat och att nätverka startades först en Facebookgrupp (länka) som idag har över 120 kvinnliga medlemmar.

The Food Club, eller som vi säger på skånska…Madklubben, träffast fysiskt vid några tillfällen årligen på workshops, middagar och mingel. Från och med 2018 växlar arrangemangen upp och The Food Club blir en ekonomisk förening med ett program på årsbasis med fler gemensamma möten, inspirationsresor, workshops och mingelträffar.

Sanna Ohlanders är en sann matinspiratör och matkommunikatör och driver mat- och fotostudion Ventil i Malmö. Det är även här The Food Club har sin naturliga mötesplats. www.sannaohlander.se